Ta bra bilder av maten på en restaurang

Numera är det väldigt populärt att ta bilder av maten som serveras på restauranger. Speciellt om du är på semester utomlands eller äter på en ovanlig restaurang. Med tanke på att alla har en telefon på sig är det lätt att ta bilder så fort maten serveras på bordet och dela bilden på sociala medier.

Dock händer det ofta att bilder inte blir bra på grund av olika orsaker, ofta på grund av dålig belysning. Det mest frustrerande är att sitta i ett mörkt hörn på en exklusiv restaurang och önska att det fanns mer ljus. Om du inte vill använda den inbyggda blixten kan du alltid använda en selfie lampa från eStore.nu. En selfielampa låter dig ta bilder eller filma videor med perfekt ljus varje gång. Den är enkel att använda och du hittar billigare modeller med olika ljuslägen för så lite som 99 kronor. För mer professionella bilder kan en selfielampa med stativ och fästen passa bättre. Du kommer bli förtjust av resultaten och vilja ta massor av bilder och visa upp för dina följare!

Läs vidare för att se fler tips som hjälper dig att bättre bilder inne i restaurangen.

Ta bättre bilder i restaurangen

Börja med att försöka hitta en plats med jämn belysning och undvik platser med hårt ljus. Använd inte heller telefonens inbyggda blixt eftersom den tenderar att göra bilden platt och tråkig. Försök att dra nytta av ljuset i din omgivning och om det skulle misslyckas använder du blixten bara i nödfall. Se till att ta en testbild av något på bordet för att kontrollera ljuset, till exempel en vit servett ovanför din tallrik. Det snabbaste sättet att få bra bilder är att undvika direkt solljus och välja ett bord med indirekt solljus. Denna metod är utan tvekan den bästa för att få utmärkta bilder.