Världens mest etablerade pizzakedja

På de flesta orter finns det flera olika pizzerior att välja bland. De flesta finns det dock bara en restaurang av. När det finns flera restauranger från samma företag kallas det en kedja. En snabbmatskedja som har nischat in sig på pizzor är Pizza Hut som finns över hela världen.

Pizza hut i Sverige

År 1987 öppnades den första Pizza Hut-restaurangen i Sverige. Sedan dess har restaurangen poppat upp på flera andra orter och är idag en väletablerad pizzakedja. De har restauranger från norr till söder. Några exempel på orter där Pizza Hut finns i Sverige är Stockholm, Sundsvall, Västerås, Malmö och Karlstad. Förutom att de finns i fysiska restauranger har du även möjlighet att beställa pizza från dem och få den levererad hem till dig. På https://www.pizzahut.se/ kan du se deras meny.

Om Pizza Hut

Pizza Hut grundades år 1958 av de amerikanska bröderna Dan och Frank Carney. Deras pizzor är typiskt amerikanska panpizzor med en tjockare botten i jämförelse med den klassiskt italienska pizzan. Förutom att det finns olika varianter av pizzor erbjuder de även kyckling, pasta och nachos. Dessutom går det att äta mjukglass som efterrätt. I dryckesväg erbjuder de läsk såväl som vin eller öl.

Sedan den första av Pizza Huts restauranger öppnades i staden Wichita i Kansas har fler och fler restauranger öppnats runt om i hela världen. Idag finns Pizza Hut i över 100 länder och bara i Sverige finns det 25 restauranger. Därför är Pizza Hut en av världens mest etablerade och välbesökta pizzarestauranger.

Världens bästa restauranger