Ovanliga restauranger

Vill du göra någonting utöver det vanliga, kanske i samband med ett firande eller bara för att du känner för det? Då ska du läsa vidare när vi tar upp lite mer ovanliga restauranger och matupplevelser i Stockholm. Det kan handla om allt från ett konstigt tema till något lite extra lyxigt.

Har du någon gång önskat att du kunde resa tillbaka till medeltiden? Nu har du nämligen chansen. Sjätte tunnan är en restaurang i Gamla Stan som tar dig med tillbaka till år 1435. Här serveras du äkta svensk husmanskost som givetvis sköljs ned med ett krus mjöd, precis som det var på den tiden. En riktigt spännande tidresa med andra ord.

Detta är precis som det låter, ett välkomnande till Dracula och hans näste. Du kliver rakt in i något som ser ut som en vampyrgrotta med kors på väggarna och andra detaljer som får det att rysa i blodet. Restaurangen är framför allt känd för sina drinkar och precis som du kan förvänta dig, är de riktigt skräckinjagande och häftiga. Ett måste för den som inte kan få nog av vampyrer.