Veganska restauranger

Allt fler människor väljer att äta en vegansk kost, antingen till 100 % eller delvis. Detta grundar sig ofta i miljöskäl, hälsosamma skäl eller en mix av båda delarna. Restauranger i hela Sverige och framför allt i Stockholm märker av trenden och vill så klart rikta sig till denna målgrupp. Många restauranger har därför flera alternativ på menyn som är vegetariska eller veganska. Det finns dock även helt veganska restauranger och det är de som kommer att nämnas här. Här kommer alltså några tips på veganska restauranger i Stockholm.

Detta härliga ställe finns på Södermalm och i Vasastan, och är främst fokuserade på smoothie bowls fyllda med supergoda frukter och bär. Du kan också välja mellan att plocka ihop din egen sallad eller välja en av de rätter som redan finns på menyn. Själva restaurangen är väldigt mysig, liten och intim. Ett perfekt lunchställe antingen för dig som jobbar i området eller bara är på besök i Stockholm. Restaurangen ligger på Hornsgatan 61 eller Odengatan 26.

Mahalo grundades 2015 och är ett ganska nytt alternativ bland veganska restauranger. De som driver restaurangerna har en stor passion för vegansk mat och bra råvaror. Tillsammans kommer de på nya och kreativa rätter som får fler att förhoppningsvis öppna ögonen för en vegansk kost.

Matapoteket kanske inte låter så lockande men här finns riktigt god och vegansk mat. Förutom det faktum att de bara använder ekologiska råvaror så är dessutom allting fritt från gluten och socker. På menyn hittar du allt från trevliga sallader till wraps, soppor och vegansk pizza. De motbevisar verkligen teorin om att vegansk mat måste vara tråkig och fantasilös.

Om du inte känner för att äta en hel middag kan du istället nöja dig med en smoothie eller varför inte en fika? Här finns jättegoda rawfoodbollar som du kan äta tillsammans med kaffet. Restaurangen har också en dagens tårta varje dag, som alltså är helt vegansk. Denna restaurang hittar du på Bondegatan 6 i centrala Stockholm.

Sist men inte minst vill vi tipsa om ett veganskt alternativ som även är en kinesisk restaurang. Det kanske inte är det första man tänker på när det kommer till vegansk mat. Men detta är faktiskt ett riktigt bra alternativ och du kan välja på allt från tofu till sojarätter. Maten är dessutom väldigt kryddstark så det är perfekt för dig som gillar det. Om ni är två eller flera äter ni maten tillsammans, det vill säga att ni beställer in flera olika rätter och delar på allt. Alla rätter ställs i mitten av bordet och det är bara att plocka som du själv vill. Denna restaurang ligger på Luntmakargatan 74 i Stockholm och är definitivt värd ett besök.