Prisvärda restauranger

De flesta förknippar nog Stockholms restauranger med dyra måltider och drinkar. Men det behöver inte kosta skjortan att gå ut och äta på restaurang i huvudstaden. Det gäller bara att veta vilka ställen man ska gå till. Här tipsar vi om några prisvärda restauranger runt om i Stockholm. För det är trots allt roligare att gå ut och äta när notan inte blir så fasligt dyr.

NOC ligger mitt i city, närmare bestämt på Drottninggatan, och bjuder på en rad olika rätter, de flesta med ett sydeuropeiskt tema. Här serveras både lunch och middag så du väljer själv vad som passar dig bäst. Detta är en riktigt prisvärd restaurang som ger dig pengar över till annat, vare sig du är på besök i staden eller bofast. Det är även ett perfekt tillhåll för dig som har husdjur eftersom de välkomnar hundar. Så du behöver inte lämna hunden hemma när du ska äta en god middag.

Vill du hellre äta asiatiskt rekommenderar vi att du kollar in Weidao som är beläget i Vasastan i centrala Stockholm. De har en stor variation av rätter både från Japan, Thailand och Kina. Deras affärsidé är att ge dig det absolut bästa av Asien trots att du befinner dig i Stockholm. På menyn finns allt från sushi till wok i alla dess former. Givetvis använder de sig av de bästa råvarorna och gör allt för att du ska trivas. Adressen till Weidao är Vasagatan 7, mitt i Stockholm alltså.

Sist men inte minst vill vi tipsa om ett fantastiskt italienskt mecka som har allt du kan önska dig. På Biblioteksgatan i Stockholm ligger nämligen Eataly som är så mycket mer än bara en vanlig restaurang. Detta är ett helt koncept med tre olika restauranger i samma byggnad, dessutom finns det både ett café och en saluhall som komplement. Får du inte nog av maten på restaurangen kan du alltså köpa med dig lite råvaror hem. Alla tre restauranger har olika profiler, den ena vill efterlikna ett klassiskt italienskt torg, den andra har fokus på pasta och pizza och den sista serverar smårätter som ni delar på. Du kan helt enkelt välja det som faller dig bäst i smaken, eller varför inte testa på alla tre?