Vad kännetecknar Stockholms restauranger?

Det är svårt att ställa en sådan fråga då det finns så otroligt mycket valmöjligheter i Stockholm. Men vi ska försöka sammanfatta vad det egentligen är som kännetecknar Stockholms restauranger som helhet. Det finns några punkter som vi vill trycka lite extra på.

En sak som slår en när man börjar undersöka Stockholms restauranger är att det är så otroligt internationellt. Här finns verkligen alla kök representerade. Det är kanske inte så konstigt med tanke på vilken multikulturell stad Stockholm är. Det är ett faktum som gör staden både spännande och i ständig förändring. Här finns allt från traditionell husmanskost till argentinska restauranger som Samborombon med fantastiska kötträtter.

En annan sak som är väldigt tydlig är att stockholmarna inte är rädda för att ta ut svängarna. Här finns flera restauranger som vågar sticka ut från strömmen. Det kan vara genom att ha en väldigt annorlunda inredning eller att erbjuda en meny som skiljer sig från alla andra. Stockholms krögare är väl medvetna om att det krävs något extra för att synas i en sån fantastisk kulinarisk stad som just Stockholm. Därför blir du väldigt bortskämd med bra mat.