Noma

Noma är en tvåstjärnig Michelinrestaurang i Köpenhamn som drivs av den välrenommerade kocken René Redzepi. Namnet är förresten en sammanslagning av de två danska orden “nordisk” och “mad”, vilket kort och gott blev Noma. Restaurangen är främst känd för att ha tagit emot den prestigefylla utmärkelsen som världens bästa restaurang inte mindre än fyra gånger. Dessutom har de även kommit tvåa och trea ett antal gånger.

Redzepi och hans team är kända för att vara otroligt innovativa och leka med de nordiska smakerna. På menyn kan du få smaka på allt från mossa till myror. Att äta på Noma är verkligen ett minne för livet och du serveras upp emot 20 rätter på en kväll. Redzepi har själv sagt att han älskar att gå runt i naturen och hitta sin inspiration där.

För att äta på Noma måste du ha en reservation och här pratar vi månader i förväg. Det enklaste är om du går in på deras hemsida och tittar i kalendern. Om det inte skulle finnas någon ledig plats när du kollar kan du alltid ställa dig på kö i väntelistan.