Äta nyttigt på restaurang

Hälsan blir allt viktigare för många idag och det grundar sig mycket i hur vi äter. Många känner att det är svårt att äta nyttigt om man går ut på restaurang och undviker därför det alternativet helt och hållet. Men du behöver faktiskt inte avstå från att gå ut och äta då och då även om du vill äta nyttigt. Här ger vi dig lite tips på hur du gör och vad du ska tänka på.

Att äta nyttigt handlar inte bara om vad man äter utan också om hur stora portioner man tar, Genom att minska ner på portionerna kan du faktiskt unna dig nästan vad du vill, i alla fall under ett speciellt tillfälle som ett restaurangbesök. Det kan också handla om att plocka bort en rätt, varför inte satsa på två rätter istället för tre, och kanske skippa efterrätten. Det räcker gott och väl med en förrätt och en huvudrätt.

Precis som Expressen skriver i sin artikel om hur du kan äta nyttigare på restaurang är det en god ide att skippa brödet. Oftast är det vitt bröd som serveras på restaurang och det är egentligen inget annat än tomma kalorier. Dessutom kommer du äta dig mätt och kanske inte orka maten som du har beställt.

Oftast är det faktiskt inte själva maten som är boven i dramat utan såser med mycket grädde och smör. Kan du är det faktiskt bäst att skippa såsen eller varför inte satsa på ett smalare alternativ. Tänk också på mängden du tar, oftast räcker det ju faktiskt med en liten klick sås vid sidan av rätten.