Hälsosamma restauranger i Sverige

Vi har en avdelning på sajten där vi talar om restauranger i Stockholm men vi vill även tipsa om några alternativ i resten av landet. Här har vi valt restauranger eller lunchställen som vi tycker har god mat med ett härligt hälsofokus.

Göteborg är en stad med flera hälsosamma val men ett som verkligen sticker ut är LE GBG. Här serveras både frukost, lunch och brunch, givetvis med hälsosamma och fräscha ingredienser. Denna resturang ligger inte mitt i stan men nås lätt till fots eller med spårvagn. Ledorden här är frukt och grönt, vilket resulterar i en rad färgsprakande och otroligt goda rätter. På menyn finns bland annat smoothies och bowls men också pannkakor för den som önskar något lite mer sött. Det är alltså inte en renodlad hälsorestaurang, vilket betyder att du kan bjuda med dem som är sugna på något annat.

Vad kan vara mer passande än att döpa en restaurang till Avokado, denna frukt som älskas av de flesta människor. Det är precis vad detta ställe i Malmö har gjort. Du hittar det i Davidshall, vilket ligger strax utanför centrala Malmö. Här är hela menyn laktosfri, vilket också är ett perfekt alternativ för dig som är allergisk. Rätterna är inte bara otroligt goda utan även vackra. Som du kanske redan har gissat är det avokado som är den röda tråden på menyn här. På menyn finns det till exempel flera varianter av avokadotoast, vilket definitivt är värt att prova.

En liten bubblare på vår lista är Green House som ligger i Uppsala. Här äter du i en otroligt mysig miljö mitt i centrum. På menyn finns det lite blandade rätter, främst inspirerat från Mellanöstern och Libanon. Givetvis finns det gröna och vegetariska alternativ på menyn som passar den hälsosamma.