Salladsbarer och juicebarer

Salladsbarer och juicebarer är kanske inte det vi först tänker på när vi nämner ordet restaurang. Men faktum är att allt fler av dessa poppar upp både i större och mindre städer. Eftersom allt fler vill äta hälsosamt och nyttigt är det också väldigt populära alternativ. Vissa kör ett kombinerat koncept med både sallader, juicer och smoothies medan andra fokuserar på ett alternativ. För många är det ett perfekt alternativ om de vill äta en god och hälsosam lunch, eller kanske frukost?

Något som kännetecknar dessa juicebarer och salladsbarer är att de använder sig av många ingredienser som går under namnet “superfoods”. Det kan vara allt från chiafrön till spirulina. Att gå på en sådan restaurang kan alltså innebära att du provar nya och hälsosamma ingredienser som du kanske inte hört talas om innan. Det är ett extra plus med att prova en sådan restaurang.

Ett roligt koncept som dessa salladsrestauranger erbjuder är att du har möjligheten att mixa din egen sallad. Då kan du vara säker på att du endast får ingredienser som du tycker om. Dessutom kan du prova dig på lite vågade blandningar.