Inred din restaurang

Har du en restaurang som du vill piffa till, eller planerar du att snart öppna upp och vill se till att inredningen är på topp? Att inreda en restaurang är inte som att inreda det egna vardagsrummet. Här krävs det en hel del planering för att det ska bli så bra som möjligt. En restaurang ska inte bara behaga dina smaklökar. Den ska även ha en bra och trevlig atmosfär och vara en plats där dina gäster och anställda gärna vill befinna sig.

Vill du ha en vacker, rund spegel på väggen, blommor i fönstret eller silverljusstakar på alla bord? Kör på! Men innan du börjar att dekorera restaurangen är det inredningen som gäller. Här nedan har vi listat tre bra saker som du bör ha i åtanke när du t.ex. sätter bord och stolar på plats.

Ingången i fokus – Det första intrycket kommer att säga mycket om din restaurang. Se därför till att ingången avspeglar den stil som ditt ställe har. Det ska vara lockande att vilja kliva på och slå sig ner.

Bara bra bord i restaurangen – Du har säkerligen märkt att det finns en hel del restauranger med “dåliga bord”. Vi rekommenderar att du inreder på ett sådant sätt att det helt enkelt inte finns några dåliga bord. Ett bord kan t.ex. anses sämre om det står precis bredvid toaletterna eller alldeles för nära köket.

Belysning – I din restaurang ska människor kunna fly vardagen och njuta av den trevliga stämningen. För att lyckas med detta krävs att du har rätt belysning. Levande ljus på bordet kan aldrig bli fel och dessutom blir det en snygg inredningsdetalj. Satsa dock även på ett svagare ljus i taket så väl som fönster- eller vägglampor.