Hållbart och hälsosamt i restaurangbranschen

Miljön är en av våra största samhällsfrågor just nu och alla branscher funderar på hur de kan göra för att bli mer hållbara. Restaurangbranschen är så klart inget undantag. Det som är positivt med att restaurangbranschen blir mer hållbar är att det också blir hälsosammare för oss som äter. Detta eftersom det nu erbjuds fler veganska och vegetariska alternativ på de flesta restauranger.

Vi kan ständigt läsa om hur allt fler skippar köttet, det kan både vara av hälsoskäl och av miljöskäl. Givetvis måste även restaurangbranschen haka på denna trend. Idag finns det en uppsjö av vegetariska restauranger, särskilt om du rör dig i en storstad. Men det finns också allt fler vanliga restauranger som lägger till en eller flera köttfria rätter på sin meny. Kött sägs vara en av våra största miljöbovar, dessutom har det visat sig finnas flera hälsoeffekter med att äta vegetariskt. Detta är positivt både för restaurangbranschen och oss konsumenter alltså.

Att marknadsföra sig som en hållbar restaurang har idag blivit positivt. Ett exempel är Urban Deli i Stockholm som har som krav att all mat ska vara framställd på ett klimatsmart sätt. Då kan du alltså äta ute med gott samvete.